0230/81-152 КОНТАКТ ТЕЛЕФОН
Image Alt

Sveti Vračevi

НАШИ ПАЦИЈЕНТИ ПОСЕТИЛИ КИКИНДУ ПОВОДОМ ДАНА ЛУДАЈЕ

Манифестација Дани лудаје у Кикинди одржана је тридесет девети пут. Овај културни догађај са дугом традицијом посетили су пацијенти Специјалне болнице „Свети Врачеви“, њих седамнаест, у пратњи радне терапеуткиње Јагоде Хорватов и медицинског техничара Тодора Игњатова.

Група је обишла Улицу старих заната и сувенира на Градском тргу. Посебно занимљиве атракције биле су: Дефиле парадних запрега кикиндског Коњичког удружења „Банат“, додела награда за најслађу кикиндску лудају и гостујућа изложба Природњачког музеја из Београда са поставком „Биљка као зачин“ у царству мириса, укуса и боја у Народном музеју Кикинда.

Наши пацијенти посетили су и православни храм Светог оца Николаја, као и Центар за ментално здравље који припада Специјалној болници за психијатријске болести „Свети Врачеви“.

„Они су били јако задовољни излетом, вратили су се у нашу болницу пуни утисака. Многи од њих први пут су видели Кикинду. Било је ово посебно искуство за све, били су јако срећни што су могли да виде Музеј, да виде нешто од културног добра. Ово је било лепо проведено време напољу уз дружење и релаксацију. Наши пацијенти памтиће овај излет пун садржаја, у граду, на отвореном“: каже радна трапеуткиња Јагода Хорватов.